Малка е вероятността за съставяне на кабинет в рамките на третия

...
Малка е вероятността за съставяне на кабинет в рамките на третия
Коментари Харесай

Социолог предрече неуспех на третия мандат, независимо от избора на президента


Малка е вероятността за сформиране на кабинет в границите на третия мандат. Това мнение изрази в предаването " Лице в лице " социологът от " Тренд " Димитър Ганев. 

Според него, няма значение какъв ще е изборът на президента за третия мандат, тъй като казусът не се корени там. " Трябва да има коренна смяна в отношението сред партиите. Не съм сигурен до каква степен Румен Радев има някаква роля в това дали да се, или да не се случи държавно управление. Той даде задоволително време, с цел да може партиите да доближат до някакъв консенсус ", добави Ганев, като оцени метода на президента като верен.

За него другата спънка е, че партиите не водят диалог за съставяне на болшинство.  " ГЕРБ завиха, че биха подкрепили мандат на " Демократична България ". Представете си, обаче, тази обстановка:  " Демократична България "  предлага, кабинетът минава с поддръжката на ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи. На следващия ден, обаче, кабинетът на " Демократична България "  трябва да извършва законодателните начинания на друго мносизнство - ГЕБР, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, т.нар хартиена коалиция. Христо Иванов едва ли би биил склонен на подобен сюжет. Големият проблем не е кой ще бъде мандотонистел, министър председател, министри ", счита социологът.

Той означи, че политическата конюнктура в страната с чести избори е невиждана от Освобождението насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР